Karin van Meegdenburg

Om te beginnen zal ik me even kort voorstellen. Ik ben Karin van Meegdenburg, 28 jaar, eigenaar en functional movement trainer bij PT Outside.


Hoe is dat zo gekomen?

Van jongs af aan ben ik al helemaal gek van sport. Niet van mijn fiets af te slaan, geef me een bal en ik speel mee, leer me een nieuwe sport en ik probeer het graag uit en ik vind het helemaal super om mensen te zien sporten. Niet alleen topsporters, maar iedereen die uit zijn comfortzone kruipt en een prestatie neerzet. Dit kan in een recordtijd de alp d'uez opfietsen zijn, maar net zo goed de eerste push-up, jouw snelste sprint, je beste bearcrawl of het behalen van jouw persoonlijke doel. Als het uiteindelijk maar  een lach op je gezicht brengt.

In de schoolbanken en vanuit de sportschool keek ik altijd uit naar het moment weer naar buiten te mogen. De eerste (of misschien wel de laatste) zonnestralen op je gezicht te voelen. Wind door je haren laten waaien en genieten van frisse lucht en het groen om je heen. Dit genieten heb ik meegenomen naar mijn PT-bedrijfje. Heel bewust heb ik gekozen voor buiten trainen. Ik gun iedereen zo veel mogelijk het plezier van lekker buiten zijn. Vandaar ook de slogan "Go play outside".


In de afgelopen jaren heb ik mij gespecialiseerd in functionele trainingen. Na de AALO Fitness academy level 1 & 2 heb ik een cursus paramedisch fitnessinstructeur gevolgd bij Start2move en daarna ben ik gaan specialiseren aan de functional trainer academy bij Max Icardi aan de hogeschool van Brugge. Tussen dat traject door heb ik mijn opleiding tot voedingsconsulent succesvol afgerond. Daarnaast ben ik dankzij AALO kettlebell specialist, dankzij Ultimate instabily gecertificeerd Dynamic loaded movement trainer en dankzij TRX Suspension trainer specialist.

Om naast deze praktijk cursussen ook theoretisch nog beter onderbouwd te zijn heb de HBO module bewegingsleer en inspanningsfysiologie afgerond en volg ik momenteel de cursus neuroscience in training online aan de Barca innovation hub.

En je bent natuurlijk nooit uitgeleerd dus check voor actuele cursussen mijn LinkedIn of Facebookpagina.